קווסטים שרצוי להימנע מהם


 

Myst (Cyan, 1993)

המשחק בהא הידיעה שהביא לדעתי לפיחות במעמד הקווסטים.  Myst יצא בשנת 1993, הציג תת-ז'אנר חדש של חידות מגוף ראשון, וזכה מסיבה לא מובנת להצלחה אדירה.  ההצלחה הובילה ליציאת מספר משחקי המשך ועשרות קווסטים מיותרים באותו סגנון שממשיכים לצאת עד עצם היום הזה.  ב Myst-לא רואים את הגיבור, מתעסקים עם עצמים שונים במקום לדבר עם אנשים, ושוברים את הראש כדי לפתור שורה מייגעת של חידות משמימות.  שומר נפשו ירחק.

 

 

 

Simon the Sorcerer 3D (Headfirst, 2002)

שני המשחקים הראשונים של Simon the Sorcerer הם מהקווסטים המוכרים והאהובים של אמצע שנות התשעים.  בשנת 2002 יצא המשחק השלישי בסדרה, שנקטל בצדק על ידי כל גורם אפשרי.  המשחק הציע גרפיקה תלת-מימדית "מתקדמת" אך היה מסורבל, מטופש ופגע בשמה הטוב של הסדרה.

 

 

 

Syberia (Microids, 2002)

קווסט בו משחקים עורכת דין אמריקאית שמגיעה לצרפת כדי לרכוש חברה מקומית, ומוצאת עצמה במרכזה של פרשייה מסתורית.  המשחק הביא עדנה מחודשת לקווסטים, לוטף על ידי המבקרים והוליד בשנת 2004 משחק המשך.  למרות "חשיבותו" והגרפיקה המרשימה שלו, לא הצלחתי להיסחף בהתלהבות הכללית ומצאתי אותו משעמם למדי.

 

 

 


Loom (LucasArts, 1990)

קווסט של LucasArts שיצא באותה שנה של The Secret of Monkey Island, אך נמצא הרבה רמות מתחתיו.  הגיבור של המשחק הוא בחור צעיר עם תלבושת של נזיר, בעולם מוזר של קסמים ומוסיקה.  הקווסט היה מהבודדים שתורגמו לעברית, נקרא בארץ "האורגים" וזכה להצלחה רבה.  אצלי הוא הצליח פחות.

 

 

 

Leisure Suit Larry 5: Passionate Patti Does a Little Undercover Work! (Sierra On-Line, 1991)

במשחק זה בסדרת לארי משחקים שוב בדמויותיהן של לארי ופאטי במקביל.  בניגוד למשחקים האחרים בסדרה, בזה יש מחסור ברגעים משעשעים.  הוא לא מצליח לשמור על עניין, יש בו לוקיישנים מיותרים שחוזרים על עצמם שוב ושוב, והעלילה שלו מבולבלת ורחוקה מלהלהיב.  מומלץ להימנע ממנו ולנסות את יתר המשחקים המבדרים של הסדרה.

 

 

חזרה לביקורות

חזרה לדף הבית